• AAN DE SLAG

Als vrijwilliger aan de slag? Van harte welkom!

Wil je meewerken aan méér natuur en een mooier landschap in Noord-Holland? Dan ben je van harte welkom als vrijwilliger bij Water, Land & Dijken. Je kunt helpen door weidevogels te observeren, hun nesten te lokaliseren en ze te beschermen. Of door plantensoorten in kaart te brengen. Misschien maak je graag foto’s en/of video’s in ‘het veld’? Je bijdrage om samen met boeren te werken aan plattelandsnatuur is welkom. Dus kom de 450 vrijwilligers versterken die in onze regio al actief zijn.

Wat bieden wij?

  • We bieden je zinvol buitenwerk, dat je uitvoert samen met veel andere enthousiaste mensen.
  • We zorgen dat je goed aan de slag kunt. Al onze vrijwilligers kunnen meedoen aan cursussen en boeiende (en gezellige) informatieve avonden en excursies.
  • Als vrijwilliger ontvang je een speciale vrijwilligers nieuwsbrief. Zo ben je steeds goed op de hoogte van alle activiteiten van Water, Land & Dijken.

Je aanmelden als vrijwilliger of wil je eerst nog meer weten?

Bel tijdens kantooruren met Winnie van der Kroon – 0299 43 74 63 of stuur een mail aan info@waterlandendijken.nl waarin je aangeeft wat je graag zou doen of wat je nog wilt weten.

Graag tot ziens!

Hieronder vind je de verschillende vacatures voor vrijwilligers

Vacatures voor vrijwilligerswerk

Vrijwilligers voor meten van peilbuizen

Vrijwilligers gezocht in de omgeving van Assendelft.
Voor ons Innovatieprogramma Veen (IPV) in Assendelft zoeken wij vrijwilligers die 1x in de 14 dagen willen helpen bij het meten van peilbuizen. Met het IPV onderzoeken we samen met de Wageningen University & Research hoe we de bodemdaling in het veenweidegebied tegen kunnen gaan. Om vast te stellen wat de effecten van deze drukdrainage zijn op de bodemdaling, zijn peilbuizen geplaatst. Deze peilbuizen liggen verdeeld over 5 percelen op 2 locaties. Bij het meten loop je met z’n tweetjes langs iedere buis.
Het meten zorgt dus voor lichamelijke beweging en een frisse neus! Het meten zelf is fysiek geen zwaar werk en de reiskosten worden vergoed. Per keer duurt het ongeveer 3 uurtjes.
Bent u woonachtig in de regio Assendelft en lijkt het u leuk om 1 á 2 keer per maand te helpen op donderdagochtend meld u dan aan bij Tanja, via telefoon 06-25517727 of e-mail t.verbij@waterlandendijken.
Eerst meer weten over het project? Kijk op http://www.innovatieprogrammaveen.nl/

Vrijwilligers monitoren botanische weiderand

Vrijwilliger Hanneke Waller heeft een leuk verslag met foto’s gemaakt van het werk in het veld.

Lees hier het verslag…….