• AAN DE SLAG

Als vrijwilliger aan de slag? Van harte welkom!

Wil je meewerken aan méér natuur en een mooier landschap in Noord-Holland? Dan ben je van harte welkom als vrijwilliger bij Water, Land & Dijken. Je kunt helpen door weidevogels te observeren, hun nesten te lokaliseren en ze te beschermen. Of door plantensoorten in kaart te brengen. Misschien maak je graag foto’s en/of video’s in ‘het veld’? Je bijdrage om samen met boeren te werken aan plattelandsnatuur is welkom. Dus kom de 450 vrijwilligers versterken die in onze regio al actief zijn..

Wat bieden wij?

  • We bieden je zinvol buitenwerk, dat je uitvoert samen met veel andere enthousiaste mensen.
  • We zorgen dat je goed aan de slag kunt. Al onze vrijwilligers kunnen meedoen aan cursussen en boeiende (en gezellige) informatieve avonden en excursies.
  • Als vrijwilliger ontvang je een speciale vrijwilligers nieuwsbrief. Zo ben je steeds goed op de hoogte van alle activiteiten van Water, Land & Dijken.

Vacatures voor vrijwilligerswerk

In de Schermer, Beemster en Purmer werkt Water, Land & Dijken samen met akkerbouwers die ANLb akkerpakketten hebben. Denk hierbij aan bloemenranden maar ook wintervoedselakkers en vogelakkers. Deze akkerpakketten hebben meerdere functies. Eén daarvan is om een betere leefomgeving voor akkervogels te creëren.
De monitoring van wintervoedselakkers, vogelakkers en akkerranden is gericht op de aanwezigheid van deze akkervogels (doelsoorten). Bij doelsoorten kan gedacht worden aan gele kwikstaart, ringmus, scholekster, veldleeuwerik etc. Voor de monitoring van deze verschillende doelsoorten en het aantal individuen hiervan, zijn we op zoek naar vrijwilligers.
Wat vragen we van u:

  1. Mogelijkheid om maandelijks te monitoren in de Beemster of Schermer. Afhankelijk van uw woonplaats en reismogelijkheden, bepalen we in samenspraak, welke percelen u kunt gaan monitoren. Per perceel zal het monitoren tussen een half uur en uur kosten. U bent vrij om zelf te bepalen wanneer u gaat monitoren.
  2. Zelfstandig kunnen monitoren of bereid zijn om dat te gaan doen in de toekomst.
  3. Kennis van de doelsoorten (akkervogels) of bereid om deze kennis eigen te maken

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Dan kunt u contact opnemen met Marieke Stam, veldcoördinator akkerpakketten. Haar contactgegevens zijn:
Marieke Stam: 06-15 42 99 87 m.stam@waterlandendijken.nl

Vrijwilligerstaken

Hieronder vindt u informatie over de diverse vrijwilligerstaken die bij Water, Land & Dijken mogelijk zijn. Wilt u meer informatie of heeft u vragen, neem dan gerust contact op met Winnie van der Kroon via secretariaat@waterlandendijken.nl of 0299-437463