Veldexcursie kruidenrijk grasland

Kruidenrijk grasland is belangrijk voor weidevogels doordat insecten die op de bloeiende kruiden afkomen, een belangrijke voedselbron zijn voor opgroeiende weidevogelkuikens. Maar ook in het rantsoen van het vee hebben de kruiden een toegevoegde waarde.

Om meer kennis op te doen over kruidenrijk grasland (o.a. welk zaadmengsel, wanneer inzaaien en hoe beheren) organiseren we op maandag 12 juni om 13.30 uur een veldexcursie. Tijdens deze veldexcursie zal Wim Schippers zijn kennis met ons delen, en vertellen wat je kan doen om op een natuurlijke manier meer kruiden in de grasmat te krijgen én te houden.

Wim Schippers heeft jaren ervaring in de ontwikkeling en beheer van natuurlijk grasland en agrarisch natuurbeheer. In zijn boek ‘Ontwikkelen van kruidenrijk grasland’ gaat hij in op de verschillende factoren die invloed hebben op een kruidenrijk grasland.

Naast het verhaal van Wim is er ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen, ervaringen te delen en bij te praten.

We starten op de locatie aan de Klemweg 1 in Warder om 13.30 uur. Vervolgens gaan we naar een tweetal percelen die al een jaar eerder ingezaaid zijn tegenover Warder 1 in Warder.  De excursie eindigt om 15.30 uur.

Alvast aanmelden? Dat kan per mail via secretariaat@waterlandendijken.nl

Datum

jun 12 2023

Tijd

veldexcursie maandag 12 juni 2023
13:30 - 15:30

Locatie

Klemweg 1 in Warder
Type activiteiten

Organisator

Water, Land & Dijken
Email
secretariaat@waterlandendijken.nl