Veldexcursie kruidenrijk grasland

Kruidenrijk grasland kent zijn uitdagingen in zowel natuurlijke en landbouwkundige vormen. Hoe vergroot je de kans om kruiden tot ontwikkeling te laten komen? En nog belangrijker, hoe behoud je deze diverse grasmat? Wat leveren kruiden op, zowel financieel als voor je koeien (rantsoen) en je bedrijfsvoering?

Om meer kennis op te doen over kruidenrijk grasland (o.a. welk zaadmengsel, wanneer inzaaien en hoe beheren) organiseren we op maandag 12 juni om 13.30 uur een veldexcursie. Tijdens deze veldexcursie zal Wim Schippers zijn kennis met ons delen, en vertellen wat je kan doen om op een natuurlijke manier meer kruiden in de grasmat te krijgen én te houden. Wim Schippers heeft jaren ervaring in de ontwikkeling en beheer van natuurlijk grasland en agrarisch natuurbeheer. In zijn boek ‘Ontwikkelen van kruidenrijk grasland’ gaat hij in op de verschillende factoren die invloed hebben op een kruidenrijk grasland. Er is volop ruimte voor ervaringen delen en vragen.

We starten op de locatie aan de Klemweg 1 in Warder om 13.30 uur. Vervolgens gaan we naar een tweetal percelen die al een jaar eerder ingezaaid zijn tegenover Warder 1 in Warder.  De excursie eindigt om 15.30 uur

Programma maandag 12 juni

13.15 uur verzamelen bij Klemweg 1 – Warder, inloop met koffie/thee

13.30 uur start veldexcursie, lopen vanaf de Klemweg 1 naar het perceel

15.30 uur einde

Meld u aan via secretariaat@waterlandendijken.nl  of 0299-437463.

Datum

12 jun 2023
afgelopen

Tijd

veldexcursie maandag 12 juni 2023
13:30 - 15:30

Locatie

Klemweg 1 in Warder
Type activiteiten

Organisator

Water, Land & Dijken
Email
info@waterlandendijken.nl