Woensdag 30 maart thema avond met Derk Boswijk

Trots op de boerentoekomst? Hoe vult de politiek dit in? Met Derk Boswijk, Tweede Kamerlid CDA, portefeuille Landbouw, Natuur & Visserij

Wanneer: woensdag 30 maart 2022 inloop vanaf 19:30 uur, start 20:00 uur
Waar: De Kerckhaen, Jisperweg 57, 1464 NG Westbeemster

Water, Land & Dijken organiseert samen met de Agrarische Jongeren Purmerend de thema avond over de Landbouwvisie die Derk Boswijk uitdraagt over ‘perspectief voor de boeren’.

De agrarische sector ligt onder een vergrootglas, iedereen vindt er iets van. Verschillende onzekerheden hebben directe invloed op de dagelijkse bedrijfsvoering. Hoe ziet de politiek dit en wat verwachten zij van agrariërs in de toekomst? Sluit dit aan bij de toekomstvisie van de  (jonge)boer? De avond is zo ingericht dat er na een inleiding  en presentatie een open gesprek gevoerd wordt tussen u en Derk Boswijk, met ruimte voor discussie en vragen.

Programma: 
19:30-20:00 uur – inloop met koffie/thee
20:00 uur – welkomstwoord en inleiding door voorzitter Frank de Wit
20:15 – 21:00 uur – presentatie Derk Boswijk
21:00 – 21:45 uur – vragen en discussie
22:00 uur – einde, borrel en napraat

Derk Boswijk is sinds maart 2021 Tweede Kamerlid en heeft onder andere landbouw in zijn portefeuille. Tijdens de eerste periode in de Tweede Kamer heeft Derk elke week een ander agrarisch bedrijf bezocht om zo meer van de verschillende sectoren te leren. Door zijn heldere visie en praktische kijk neemt hij ons graag mee in zijn kijk op de agrarische sector, waar mogelijkheden zijn en waar we mee aan de slag kunnen.