• VACATURES

Wilt u een bijdrage leveren aan een aantrekkelijk landschap met weidevogels, aan schoon water en een gezonde bodem in Laag Holland?

Vacature

Wil jij je inzetten voor méér biodiversiteit in een aantrekkelijk agrarisch landschap? Dan zijn we naar jou op zoek!

We zijn op zoek naar een:

 • Veldcoördinator / junior projectleider Agrarisch Natuurbeheer

(32 -36 uur/week)

Water, Land & Dijken
Méér biodiversiteit in een aantrekkelijk agrarisch landschap is de kern van het werk van Water, Land & Dijken, een vereniging voor Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer in Noord-Holland. Als collectief van ruim 500 boeren, 550 vrijwilligers en burgers werken we sinds 1996 met succes aan natuur en biodiversiteit, een beleefbaar landschap, schoon water en een gezonde bodem.

Versterk jij ons team?
Een professioneel team van projectleiders en veldcoördinatoren zorgt voor het dagelijkse werk van Water, Land & Dijken. Dat doen we vanuit ons kantoor in Purmerend. Dit team zoekt versterking van iemand met hart voor onze doelstelling: behoud en versterken van natuur en landschap op een voor boeren rendabele manier. We hebben op dit moment twee vacatures, die we zo snel mogelijk willen invullen.

Je taken
Wat ga je doen? Je ondersteunt onze projectleider Agrarisch Natuurbeheer bij verschillende projecten op het gebied van natuur, water en bodem. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt van de boeren. Je begeleidt hen bij beheercontracten, regelingen, subsidieaanvragen en het invullen van formulieren. In het weidevogelseizoen ben je veel in het veld waar je boeren ondersteunt om het beheer van weidevogels, sloten en slootkanten zo succesvol mogelijk te laten zijn.

Wat vragen we van je?
Het is vooral belangrijk dat je het vertrouwen krijgt of weet te krijgen van de boeren, waardoor je in staat bent hen te coachen in het agrarisch natuurbeheer. Je bent zowel bekend met het werk van boeren als geïnteresseerd in het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb), in het bijzonder in weidevogelbeheer. Het gaat je goed af om het belang van agrarisch natuur- en landschapsbeheer uit te dragen. Ook ben je in staat om bruggen te slaan tussen de verschillende partijen in het werkgebied. Want succesvol agrarisch natuurbeheer vraagt om goede samenwerking van alle partijen.

Als Water, Land & Dijken zijn we ambitieus in wat we willen bereiken. We vragen daarom ook wat lef van je op z’n tijd: om onafhankelijk van de belangen van individuele boeren besluiten te kunnen nemen, ook als die weerstand oproepen.

Functie-eisen
Voor beide functies zoeken we iemand, die:

 • in het bezit is van een relevante MBO/HBO opleiding;
 • het reilen en zeilen kent van de agrarische sector;
 • zelfstandig kan werken, initiatiefrijk is en goed kan organiseren;
 • nauwkeurig en efficiënt is en dienstverlening en service in de vingers heeft;
 • in staat is goed te communiceren met agrariërs, vrijwilligers en overige lokale gebiedspartijen;
 • pakketvoorwaarden van beheerpakketten kan uitleggen en deze (ecologisch) kan onderbouwen naar boeren;
 • ecologische kennis heeft van weidevogels en flora;
 • contacten kan onderhouden met bedrijven en vrijwilligers over de inzet van vrijwilligers;
 • in staat is om het monitoringsprogramma in het werkgebied te begeleiden en hieraan conclusies kan verbinden;
 • zelfstandig kleine projecten kan leiden en organiseren;
 • in het weidevogelseizoen, dus van 1 april tot 1 juli, gemiddeld 5 dagen per week beschikbaar is. Het is in deze periode niet mogelijk om vakantie op te nemen;
 • in het bezit is van rijbewijs B en een auto tot zijn/haar beschikking heeft.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden je een uitdagende functie bij een vooruitstrevende agrarische natuurverenging met een marktconform salaris.

Voor de functie veldcoördinator / junior projectleider Agrarisch Natuurbeheer bieden we je een contract aan in loondienst.

Hou er rekening mee dat je in het weidevogelseizoen meer uren moet werken. Je kunt die in het voor- en naseizoen uiteraard compenseren.

Meer weten?
Op waterlandendijken.nl lees je meer over de doelen waar we met elkaar aan werken en op welke manier. Je ziet er ook van welk team je deel uit zal gaan maken.

Wil je meer weten, neem dan gerust contact op met Martine Bijman, per mail m.bijman@waterlandendijken.nl of telefoon: 0299-437463

Je kunt je sollicitatie richten aan de heer Walter Menkveld, teamleider bij Water, Land & Dijken en vóór 15 oktober 2019 toesturen aan secretariaat@waterlandendijken.nl