Vacature Veldcoördinator

Vacature veldcoördinator agrarisch natuur- en landschapsbeheer (1.000 uur per jaar)

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan meer biodiversiteit in een aantrekkelijk agrarisch landschap? Vind je het mooi om boeren meer kennis bij te brengen over natuur, schoon water en een gezonde bodem? En ben je bovendien in staat om je eigen werk te plannen en te organiseren? Dan is de functie van veldcoördinator echt iets voor jou!

Meer biodiversiteit in een aantrekkelijk agrarisch landschap is de kern van het werk van Water, Land & Dijken, een vereniging voor Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer in het midden van Noord-Holland. Als collectief van ruim 500 boeren, 450 vrijwilligers en burgers werken we sinds 1996 met succes aan natuur en biodiversiteit, beleefbaar landschap, schoon water en een gezonde bodem.

Een professioneel team van projectleiders en veldcoördinatoren zorgt voor het dagelijkse werk van Water, Land & Dijken. Dat doen we deels vanuit ons kantoor in Purmerend en deels vanuit huis. Dit team zoekt versterking van iemand met hart voor onze doelstelling: behoud en versterking van natuur en landschap op een voor boeren rendabele manier.

Wat ga je doen?

Als veldcoördinator ben je voor de boeren het gezicht van de vereniging, je bent hun eerste aanspreekpunt. Je begeleidt de deelnemers aan Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb) bij de uitvoering van beheercontracten. In het weidevogelseizoen ben je heel veel in het veld waar je boeren ondersteunt om het beheer van hun percelen zo succesvol mogelijk te laten zijn. Maar ook buiten het weidevogelseizoen om ben je actief in de begeleiding van leden bij optimalisatie van de biodiversiteit en waterkwaliteit op het bedrijf.

Wat vragen we van je?

Het is vooral belangrijk dat je het vertrouwen krijgt van de boeren, waardoor je in staat bent hen te coachen in het agrarisch natuurbeheer. Je bent zowel bekend met het werk van agrariërs als geïnteresseerd in het ANLb, in het bijzonder in weidevogelbeheer. Het gaat je goed af om het belang van agrarisch natuur- en landschapsbeheer  uit te dragen. Ook ben je in staat om bruggen te slaan tussen de verschillende partijen in het werkgebied. Want succesvol agrarisch natuurbeheer vraagt om goede samenwerking van alle partijen.

Bij Water, Land & Dijken zijn we ambitieus in wat we willen bereiken.  We vragen daarom ook wat lef van je op z’n tijd:  om onafhankelijk van de belangen van individuele boeren besluiten te kunnen nemen, ook als die weerstand oproepen.

De piek van de werkzaamheden van een veldcoördinator ligt tijdens het weidevogelseizoen. In mei en juni moet je rekening houden met werkweken van 40 uur. In de rest van het jaar werk je minder uren. De functie omvat 1.000 uur per jaar.

Functieprofiel

 • Kennis van natuur en landschap;
 • Goede contactuele eigenschappen om contacten te leggen en te onderhouden en beheercontracten af te sluiten met boeren;
 • Pakketvoorwaarden van beheerpakketten kunnen uitleggen en ecologisch onderbouwen;
 • Bij voorkeur ervaring met vergelijkbare werkzaamheden (contacten met agrariërs en overige lokale gebiedspartijen);
 • Bezit voldoende inhoudelijke- en gebiedskennis om een bijdrage te kunnen leveren aan de beheerstrategie en beheerpakketten voor het gebied of is in staat deze op te doen;
 • Komt afspraken na en is in staat een vertrouwensband op te bouwen met de mensen;
 • Is flexibel en werkt efficiënt en zelfstandig;
 • Bereid scholing te volgen;
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit;
 • Affiniteit met geautomatiseerde gegevensverwerking;
 • In bezit van rijbewijs B.

Het is een hele lijst, maar daar staat een hele afwisselende, uitdagende baan tegenover!

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een uitdagende functie bij een vooruitstrevende agrarische natuurvereniging. De functie kan ingevuld worden in loondienst via een nul-uren contract of een flexcontract of kan worden ingevuld in opdracht als zzp-er. Het aantal te werken uren bedraagt op jaarbasis ongeveer 1.000.

Meer weten?

Op www.waterlandendijken.nl lees je meer over de doelen waar we met elkaar aan werken en op welke manier. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Martine Bijman, per mail m.bijman@waterlandendijken.nl of telefoon: 06-253 743 07.

Je kunt jouw sollicitatie richten aan Walter Menkveld, directeur bij Water, Land & Dijken. Graag ontvangen wij jouw motivatiebrief en cv uiterlijk 18 november as. via secretariaat@waterlandendijken.nl