Vacature Controleur

Vacature controleur agrarisch natuur- en landschapsbeheer (200 uur per jaar)

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan meer biodiversiteit in een aantrekkelijk agrarisch landschap? Ben je in staat om je eigen werk te plannen en te organiseren? En ben je bovendien flexibel beschikbaar? Dan is de functie van controleur echt iets voor jou!

Meer biodiversiteit in een aantrekkelijk agrarisch landschap is de kern van het werk van Water, Land & Dijken, een vereniging voor Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer in het midden van Noord-Holland. Als collectief van ruim 500 boeren, 450 vrijwilligers en burgers werken we sinds 1996 met succes aan natuur en biodiversiteit, beleefbaar landschap, schoon water en een gezonde bodem.

Een professioneel team van projectleiders en veldcoördinatoren zorgt voor het dagelijkse werk van Water, Land & Dijken. Dat doen we deels vanuit ons kantoor in Purmerend en deels vanuit huis. Dit team zoekt versterking van iemand met hart voor onze doelstelling: behoud en versterking van natuur en landschap op een voor boeren rendabele manier.

Wat ga je doen?

Als controleur voer je controles uit bij leden van Water, Land & Dijken. Veel van hen nemen deel aan Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb). Jouw taak is te beoordelen of men zich houdt aan de voorwaarden van de beheerafspraken.

Controles vinden steekproefsgewijs plaats en worden in overleg met jou ingepland. In enkele gevallen krijg je een adhoc controleverzoek als dit noodzakelijk is.

Als blijkt dat leden zich niet hebben gehouden aan beheervoorwaarden breng jij hen op de hoogte van deze constatering. Indien van toepassing bied je hen een herstelmogelijkheid. Daarnaast stel je een controlerapport op en koppel je de overtreding terug aan de projectleider.

De gevolgen van de overtreding worden door de projectleider gecommuniceerd met de deelnemer.

Wat vragen we van je?

Het is vooral belangrijk dat je mensen durft aan te spreken op de overtreding die zij hebben begaan. Dit doe je op een overtuigende maar rustige manier waardoor escalaties worden voorkomen. Om die reden zoeken we iemand met natuurlijk overwicht en een krachtige persoonlijkheid. Soortgelijke belangen in het gebied zijn niet gewenst.

Verspreid over het jaar werk je zo’n 200 uur.

Functieprofiel

  • Betrouwbare, overtuigende, rustige maar krachtige persoonlijkheid;
  • Verantwoordelijk gedrag, energiek en stressbestendig;
  • Natuurlijk overwicht: kan mensen aanspreken op ongewenst beheer in begrijpelijke taal zonder escalaties te veroorzaken;
  • Ervaring met het voeren van ‘slecht nieuws’ gesprekken;
  • Communicatieve vaardigheden;
  • Kennis van de agrarische bedrijfsvoering;
  • Geen soortgelijke belangen in het gebied;
  • In bezit van drone certificaat is een pré;
  • In bezit van rijbewijs B.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een mooie functie voor circa 200 uur per jaar bij een vooruitstrevende agrarische natuurvereniging. De functie kan ingevuld worden in loondienst via een nul-uren contract of in opdracht als zzp-er.

Meer weten?

Op www.waterlandendijken.nl lees je meer over de doelen waar we met elkaar aan werken en op welke manier. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Martine Bijman, per mail m.bijman@waterlandendijken.nl of telefoon: 06-253 743 07.

Je kunt jouw sollicitatie richten aan Walter Menkveld, directeur bij Water, Land & Dijken. Graag ontvangen wij jouw motivatiebrief en cv uiterlijk 18 november as via secretariaat@waterlandendijken.nl