Startavond weidevogelseizoen donderdag 16 maart a.s.

Vrijwilligers, leden en genodigden zijn van harte welkom op de startavond van het weidevogelseizoen.

Nu de eerste vogels weer zijn teruggekeerd om bij ons te broeden is het tijd om vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen. De startavond is een mooie gelegenheid om inspiratie en nieuwe kennis op te doen en bekende en nieuwe mensen te ontmoeten.

Tijdens deze avond wordt u welkom geheten door onze voorzitter Frank de Wit en vertelt Tessa Hoogeveen o.a. over het jaar van de scholekster en het nieuwe ANLb. Er volgt een boeiende lezing over kiekendieven door de Stichting Grauwe Kiekendief. Zij nemen u mee in de fascinerende wereld van deze indrukwekkende vogels.

Er is een kleine informatiemarkt die u kunt bezoeken.  Zo is o.a. De Kijkerspecialist aanwezig om al uw vragen over verrekijkers te beantwoorden en krijgt u nog meer informatie over het kenniscentrum Grauwe kiekendief. Bijzondere werk van Renske Kooiker is te bewonderen, zij maakt prachtige tekeningen van flora en fauna en een tweedehands boekenmarkt van de KNNV (vereniging voor veldbiologie). U kunt zelf ook natuurboeken, die u niet meer wil, ter plekke doneren aan de KNNV.

Al onze veldcoördinatoren zijn deze avond aanwezig. En natuurlijk zijn er volop stokken en boekjes voor het nieuwe seizoen verkrijgbaar. Kortom een avond om niet te missen!

Programma:

19.30 uur Inloop met koffie en markt

20:00 uur Opening van de avond door voorzitter Frank de Wit

20:05 uur Tessa Hoogeveen stelt zich voor als nieuwe projectleider ANLb en vertelt over o.a. het nieuwe ANLb en over het jaar van de scholekster

20:25 uur Huldiging Jubilarissen

20:35 uur Lezing Kiekendieven door stichting Grauwe kiekendief

21:15 uur Opening Informatiemarkt en ophalen van materialen.

Vanuit hier kunt u de uitnodiging met programma downloaden en/of printen.