Sjaak wint Gouden Mispel

Gouden Mispel voor Sjaak

Gefeliciteerd

Onze voorzitter Sjaak Hoogendoorn heeft gistermiddag uit handen van Jaap Dirkmaat, directeur van Vereniging Nederlands Cultuurlandschap de Gouden Mispel ontvangen voor zijn onnavolgbare inzet om landbouw en natuur samen op te laten gaan. Sjaak was voorgedragen door de gemeente Waterland. Van harte gefeliciteerd Sjaak!!!!

Klimaatbeleid Nederland

Jaap Dirkmaat gooide met zijn presentatie, vooraf aan de uitreiking, eerst de spreekwoordelijke knuppel in het hoenderhok en liet zien dat als Nederland, in z’n eentje klimaatneutraal zou gaan, het hele Nederlandse cultuurlandschap niet meer zou kunnen bestaan. Aan vijf organisaties/personen is een Gouden Mispel 2018 uitgereikt, waaronder nog een agrarisch ondernemer. Zo blijkt dat rendabel agrarsich ondernemen in samenhang met natuur de nieuwe koers is en wordt.

Vereniging Nederlands Cultuurlandschap

De Gouden Mispel wordt uitgereikt door de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, aan personen of organisaties die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de bescherming of ontwikkeling van het Nederlands cultuurlandschap.

Zoektocht naar oplossingen

Sjaak heeft de Gouden Mispel gekregen vanwege zijn zoektocht naar oplossingen voor de dilemma’s in het veengebied van Laag-Holland, laverend tussen belangen en toch het hoofd biedend aan het schijnbaar onafwendbare wegzinken van dit prachtige landschap door niet tegen het water te vechten, maar met het water een uitweg te zoeken.