Gezocht: nieuwe educatie boeren en/of boerinnen

Water, Land & Dijken is voor haar boerderijeducatie projecten op zoek naar nieuwe educatieboeren- en boerinnen. Al jaren gaan basisscholen naar educatieboerderijen in Laag Holland. We hebben plek voor een aantal nieuwe educatieboerderijen. Vooral in gebieden waar wel scholen zijn maar geen educatieboerderij in de nabije omgeving.

Wat wordt er van je gevraagd

– het allerbelangrijkste: enthousiasme en interesse om schoolklassen (groep 3-8) op de boerderij te ontvangen.
– Aanwezigheid van een ontvangstruimte en sanitaire voorzieningen voor bezoekers.

Maar daarnaast

Alle educatieboerderijen in Nederland zijn gekwalificeerd, zowel op gebied van veiligheid, hygiëne als educatieve vaardigheden. Wil je educatieboerderij worden, dan is de eerste stap het behalen van het landelijke keurmerk. Daarbij hoort o.a.:

– Je volgt de (gratis) 2-daagse cursus Belevend Leren (hierin worden handvaten gegeven voor het verzorgen van een boerderijles en het opzetten van een lesprogramma voor diverse leeftijdsgroepen). Deze is al op 20 en 21 februari in regio Flevoland.
– Je bent in het bezit van een geldig BHV certificaat of bereid dit te behalen (eigen kosten)
– Je bent in het bezit van een geldig RI&E of gaat deze regelen
– Je wilt je bedrijf open stellen voor boerderijbezoeken (aanvullend verzekerd voor nevenactiviteiten)

Wat krijg je ervoor terug

– voor elk bezoek vanuit het basisonderwijs bedraagt de vergoeding €200,00 (incl. btw) voor een 2 uur durend bezoek of €400,00 voor een 4 uur durend bezoek (meestal 10-14 uur). Deze vergoeding staat voor twee lesgevers (boer/boerin of andere lesgever erbij) zodat de groep opgesplitst kan worden.
– verwachting is dat je jaarlijks ca. 4 tot 10 groepen ontvangt
– de reservering gaat of direct of via NME/Natuurgids. De school kiest zelf een educatieboerderij waar ze naar toe willen.

Geïnteresseerd?

Laat het weten door een mail te sturen naar a.koelemeijer@waterlandendijken.nl en we nemen contact met je op.

Meer informatie zie:

www.klaszoektboerderij.nl

www.boerderijeducatie-amsterdam.nl

De frisse buitenlucht snuiven, koeien melken, leren over weidevogels, het boerenleven en beleven waar het eten vandaan komt. Boerderijeducatie is een dag belevend leren op de boerderij.

Een dag op de boerderij geeft kinderen een reëel beeld van de oorsprong van voedsel, de landbouw, de natuur en hun omgeving. Water, Land & Dijken verzorgt de projectorganisatie (coördinatie, communicatie, financiële administratie en fondsenwerving) van twee boerderijeducatie projecten voor basisscholen in Laag Holland en in Amsterdam. .