Vrijwilligersavond 26 juni 2023

Beste vrijwilliger,

Graag nodigen wij u uit voor de Vrijwilligersavond, de jaarlijkse bijeenkomst voor alle vrijwilligers in het tussenseizoen, op maandag 26 juni a.s.

We kijken uit naar een gezellige en nuttige avond. Aan het begin van deze avond brengt Tessa Hoogeveen, projectleider ANLb, u op de hoogte van de meest opvallende weidevogelresultaten tot nu toe. Vervolgens geeft Jip Louwe Kooijmans een lezing over slaapplaatsen van vogels, ook in onze omgeving. Jip is senior meetnetcoördinator slaapplaatsen bij SOVON en auteur van verscheidene natuurboeken zoals de Zakgids Vogels van Nederland. Na de pauze gaat Tessa met u van gedachten wisselen over het opsporen van moeilijk vindbare nesten, zoals die van de tureluur en de kleine zangvogels. Ook komen de verschillende soorten eendennesten ter sprake.

We zijn ook benieuwd naar úw ervaringen. Hoe verloopt het weidevogelseizoen tot nu toe, wat komt u tegen in het veld of valt u op? Misschien heeft u leuke of minder leuke maar aansprekende foto’s of filmpjes die u met andere vrijwilligers wilt delen? Laat het ons weten via walshenri00@gmail.com.

Wanneer en waar?

Maandag 26 juni a.s. in de grote zaal van Wijkplein Where, Triton 73, Purmerend, schuin tegenover Station Overwhere. Bij binnenkomst loopt u rechtdoor en aan het einde rechtsaf de gang in. Aan het einde hiervan ligt de zaal.

De avond start om 20.00 uur en zal rond 22.00 uur eindigen. De zaal gaat om 19.30 uur open.
Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Vrienden of bekenden die belangstelling hebben voor de activiteiten van Water, Land & Dijken zijn ook van harte uitgenodigd.

Tot ziens!

De vrijwilligersraad

Jip Louwe Kooijmans werkt bij Vogelbescherming Nederland en is enthousiast vogelaar. Als klein kind werd hij al geboeid door de natuur in de achtertuin van het ouderlijk huis. Het enthousiasme is nooit overgegaan, zijn hobby werd zijn werk. Hij schreef verschillende natuurboeken, waaronder de Zakgids vogels van Nederland, Vogels verrassend vlakbij, Stadsvogels en andere uitgaven.

Jip Louwe Kooijmans is teamhoofd bij Vogelbescherming Nederland. Hij initieerde beschermingsmaatregelen, tellingen en actieplannen voor stadsvogels, en publiceerde meerdere vogelboeken.

Datum

26 jun 2023
afgelopen

Tijd

20:00 - 22:00

Locatie

Wijkplein Where
Triton 73, 1443 BM Purmerend
Type activiteiten