Uitnodiging rondleiding Monnickendam, zaterdag 18 februari 2023

In oostelijk Waterland ligt aan de Gouwzee het mooie stadje Monnickendam. De historische stadskern bestaat uit vele karakteristieke zestiende-, zeventiende- en achttiende-eeuwse panden, vaak verfraaid met bijzondere gevelstenen.  Toch is de stad zelf nog ouder: twee grote branden in 1499 en 1513 spaarden niet meer dan enkele huizen en de Grote Kerk. Deze kerk torent nog altijd imponerend boven het stadspanorama uit. Na de branden is de herrezen stad door de eeuwen heen gelukkig goed bewaard gebleven. Tegenwoordig heeft zij een beschermd stadsgezicht. Een bijzonderheid is de Speeltoren met het oudste met de hand bespeelbare carillon van Nederland.

Deze dag wandelen we door de straten en steegjes van Monnickendam met de stadsgids, die ons alles vertelt over de boeiende geschiedenis en ons al het moois laat zien. We beginnen met de beklimming van de toren van de Grote Kerk.

Verzameltijd: 10.15 uur.
Start- en eindtijd: 10:30 tot ong. 12:30 uur
Startpunt: Grote Kerk, De Zarken 2, 1141 BL Monnickendam

Aantal deelnemers: maximaal 20

Horeca: er is horeca in de buurt, op eigen gelegenheid te gebruiken

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar secretariaat@waterlandendijken.nl – ovv van naam  excursie, naam/adres/woonplaats.

Graag aangeven of u een introducé mee wilt nemen: ja/nee (Nb. vrijwilligers gaan vóór bij te grote inschrijving)
Wilt u toch mee als uw introducé niet mee kan: ja/nee

 

Datum

18 feb 2023
afgelopen

Tijd

10:15 - 12:30

Locatie

Grote Kerk, De Zarken 2, 1141 BL Monnickendam
Type activiteiten

Organisator

Water, Land & Dijken
Email
info@waterlandendijken.nl