Startavond Weidevogelseizoen – donderdag 16 maart 2023

Vrijwilligers, leden en genodigden zijn van harte welkom op de startavond van het weidevogelseizoen.

Nu de eerste vogels weer zijn teruggekeerd om bij ons te broeden is het tijd om vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen. De startavond is een mooie gelegenheid om inspiratie en nieuwe kennis op te doen en bekende en nieuwe mensen te ontmoeten.

Tijdens deze avond wordt u welkom geheten door onze voorzitter Frank de Wit en vertelt Tessa Hoogeveen o.a. over het jaar van de scholekster en het nieuwe ANLb. Er volgt een boeiende lezing over kiekendieven door de Stichting Grauwe Kiekendief. Zij nemen u mee in de fascinerende wereld van deze indrukwekkende vogels.

Ook dit jaar is er weer een kleine informatiemarkt die u kunt bezoeken.  Zo is o.a. De Kijkerspecialist aanwezig om al uw vragen over verrekijkers te beantwoorden en krijgt u nog meer informatie over het kenniscentrum Grauwe kiekendief. Ook het bijzondere werk van Renske Kooiker is te bewonderen, zij maakt prachtige tekeningen van flora en fauna. Daarnaast kunt u kennismaken met Landzijde, een organisatie van zorgboerderijen en zijn ook de weidevogeldrone piloten aanwezig om te vertellen over de nieuwe drone die dit jaar ingezet wordt. Ook De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) is aanwezig met een tweedehands natuurboeken markt. Heeft u zelf nog natuurboeken thuis staan die weg mogen, neem ze mee, dan kunt u deze doneren aan de KNNV.

Al onze veldcoördinatoren zijn deze avond aanwezig. Er zijn weer volop stokken en boekjes voor het nieuwe seizoen verkrijgbaar. Kortom een avond om niet te missen!

Programma:

19.30 uur Inloop met koffie en markt

20:00 uur Opening van de avond door voorzitter Frank de Wit

20:05 uur Nieuws vanuit Water, Land & Dijken door Tessa Hoogeveen

20:25 uur Huldiging Jubilarissen

20:35 uur Lezing Kiekendieven Door stichting Grauwe kiekendief

21:15 uur Opening Informatiemarkt en ophalen van materialen.

Vanuit hier kunt u de uitnodiging met programma downloaden en/of printen.

 

Datum

16 mrt 2023
afgelopen

Tijd

20:00 - 22:00

Locatie

Hotel De Rijper Eilanden, Zuiddijk 2A in De Rijp
Type activiteiten

Organisator

Water, Land & Dijken
Email
info@waterlandendijken.nl