Landschapsfietstocht door de Beemster

LANDSCHAPSFIETSTOCHT DOOR DE BEEMSTER

HOBREDE, ZATERDAG 12 AUGUSTUS

Deze dag maken we een fietstocht van 22 kilometer door droogmakerij de Beemster, de voormalige binnenzee die in 1612 door
43 poldermolens werd drooggelegd en sinds 1999 op de UNESCO werelderfgoedlijst vermeld staat vanwege de bijzondere landschappelijke kwaliteit door onder meer het kenmerkende verkavelingspatroon. Tijdens de tocht maken we kennis met de bijzondere geschiedenis van dit gebied op bekende en minder bekende plekjes.

Onze gids Inga Tessel is bij Water, Land & Dijken en diens voorganger al vele jaren actief als weidevogelbeschermer. Zij is bovendien een ervaren natuurgids, geeft ook lessen op scholen en is boswachter geweest bij Staatsbosbeheer.

We beginnen de dag met koffie of thee bij het rustpunt van Boerderij Wennekers in Hobrede. Om 10:30 uur stappen we op de fiets. We komen onder andere langs een fort, een voormalig landgoed en een weegbrug en zien een molen en diverse karakteristieke boerderijen. Onderweg stoppen we op de bijzondere plekken waar Inga vele boeiende verhalen over weet te vertellen. Na ongeveer twee uur komen we terug bij Boerderij Wennekers en sluiten we af.


Beemster Korenmolen de Nachtegaal

Verzamelen: 10:00 uur

Start- en eindtijd: 10:30 tot +/- 12:30
Verzamelpunt: Rustpunt Boerderij Wennekers, Hobrede 16, 1477 EH Hobrede

Horeca: koffie en thee bij het verzamelpunt

Fietsafstand: 22 kilometer

Aantal deelnemers: maximaal 20

U kunt zicht opgeven door een e-mail te sturen naar secretariaat@waterlandendijken.nl met de vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer.

Datum

12 aug 2023
afgelopen

Tijd

10:00 - 12:30
Type activiteiten