Kanotocht door het Wormer- en Jisperveld – zaterdag 20 mei 2023 – GECANCELD

Gecanceld vanwege te weinig deelnemers!

 

Kanovarend door de sloten in het Wormer- en Jisperveld ben je voor weidevogelouders als een zwaan, geen gevaar voor de pullen. Daarom is er veel kans bij de open plekjes op de oevers van de talrijke eilandjes pullen van dichtbij te zien foerageren. In de rietkragen bloeien allerlei moerasplanten en zingen kleine karekieten hun hoogste lied.

En er valt nog veel meer moois te beleven in dit grootste aaneengesloten veenweidegebied van West-Europa. Daarom maken wij hier deze dag een kanotocht vanaf de Zwethoeve in Jisp.

De Zwethoeve is de boerderij van de familie Praag, de laatste vaarboer van de wijde omgeving. Met een boot worden de koeien over het Zwet naar de eilandjes gebracht, waar ze kunnen grazen en worden gemolken. Een bijzondere traditie wordt zo in stand gehouden en ook de natuur vaart wel bij deze extensieve manier van boeren. De eilandjes van boer Praag zijn omzoomd met rietkragen vol met bijzondere plantensoorten en bieden vele weidevogels een plek om te nestelen en hun jongen groot te brengen.

We worden om 10:00 ontvangen met koffie en thee en stappen daarna in twee- en driepersoonskano’s om een tocht van ongeveer 6 kilometer te maken. We krijgen een kaart mee om ons te oriënteren, en volgen een gemarkeerde route. Onderweg meren we aan op een eilandje waar we gezamenlijk lunchen. De broodjes en wat te drinken worden door Water, Land & Dijken verzorgd. Daarna vervolgen we onze route terug naar de Zwethoeve.

Verzamelen: 10:00
Start- en eindtijd: 10:00 – +/- 15:00
Startpunt: De Zwethoeve, Molenpad 1, 1546 LC Jisp. Parkeren kan op de parkeerplaats bij Molenpad 40.
Aantal deelnemers: maximaal 19
Horeca: ontvangst op de Zwethoeve met koffie/thee. De lunch wordt verzorgd door Water, Land & Dijken.

U kunt zich aanmelden via secretariaat@waterlandendijken.nl, onder vermelding van naam, adres en naam excursie.

Vermeld hierbij s.v.p. uw eventuele dieetwensen. Geef s.v.p. ook aan
– of u een introducé wilt meenemen: ja/nee (Nb. vrijwilligers gaan vóór bij te grote inschrijving),
– of u toch mee wilt als uw introducé niet mee kan: ja/nee.
Let op: aanmelden kan tot uiterlijk 12 mei in verband met het reserveren van de kano’s.

Datum

20 mei 2023
afgelopen

Tijd

10:00 - 15:00
Type activiteiten