Wandelexcursie: Damhertenbronst in de Amsterdamse Waterleidingduinen vrijdag 14 oktober 2022, 17.00 – 19.30 uur

 

In oktober zijn de damherten druk doende met hun liefdesperikelen. Het is de bronsttijd, en dat is een mooie gelegenheid om te gaan wild spotten!
In de Amsterdamse Waterleidingduinen leeft een grote populatie damherten, en in deze periode zijn ze goed te bekijken en te horen.

Het bronstgeluid van de mannetjes klinkt anders dan het burlen van edelherten en lijkt meer op knorren. De vrouwtjes die er wel oren naar hebben, antwoorden met hun eigen geluid. In hun bronstkuil sloven de mannetjes zich uit om de hindes te imponeren, en met geweigekletter vechten zij uit wie de sterkste is. Dat verloopt vergeleken met de edelherten minder heftig en er vallen vrijwel nooit slachtoffers. De uiteindelijke winnaar mag de hindes dekken.

Genoeg ingrediënten voor een opwindende excursie! We wandelen met de gids van terreinbeheerder Waternet een route van ongeveer vijf kilometer.

Aanmelden via secretariaat@waterlandendijken.nl onder vermelding van de naam van de excursie en datum, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer.
Ook aangeven of u een introducé mee wilt nemen. Vrijwilligers gaan vóór bij over inschrijving. Ook graag aangeven of u toch mee wilt als uw introducé niet mee kan.

Verzamelen: 16:45, starttijd: 17:00, eindtijd: 18:30
Verzamelpunt: Amsterdamse Waterleidingduinen, ingang Oranjekom / Oase, 1e Leijweg 2, 2114 BH Vogelenzang. Parkeergeld à €2,- is voor eigen rekening.
Aantal deelnemers: maximaal 20

Horeca bij het verzamelpunt: Pannenkoekenhuis de Oase, op eigen gelegenheid te gebruiken

Datum

14 okt 2022
afgelopen

Tijd

verzamelen om 16.45 uur bij startpunt Oranjekom / Oase
17:00 - 18:30

Locatie

Ingang Oranjekom / Oase - Eerste Leijweg 2, 2114 BH Vogelenzang - parkeergeld 2 euro, is voor eigen rekening
Type activiteiten

Organisator

Water, Land & Dijken
Email
info@waterlandendijken.nl